Baiedetalii05

PRO NATURA

Pro natura

Central Plaza Hotel implementeaza strategii inovative pentru protectia sustenabila a mediului: eficientizarea consumului de energie, selectia atenta a materialelor folosite in procesul de modernizare, economisirea apei. Aceste masuri contribuie la minimizarea impactului asupra mediului si la un confort sporit oferit oaspetilor nostri.

Masuri de limitare a impactului asupra mediului utilizate de Central Plaza Hotel:

·  Peste 90% din spatiile interioare ale hotelului capteaza lumina naturala;
·  Sistem modern de incalzire si racire ce permite eficientizarea consumului de energie, proiectat pentru reglare individuala a temperaturii, in toate camerele din hotel;
·  Eficientizarea consumului de gaz prin refacerea si reutilarea centralei termice;
·  Sistem de incalzire si racire controlat computerizat care permite oprirea acestuia in camerele in care nu sunt oaspeti cazati, respectiv sistem calibrat pentru dorintele si asteptarile oaspetilor;
·  Asigurarea unui aer proaspat  in interiorul cladirii printr-un proces continuu de reimprospatare cu aer din exterior;
·  Tehnologie moderna de recuperare a energiei care retine 81% din caldura din aerul expirat, aferent spatiilor comune - sistemul controleaza nivelul de umiditate existent in aer.
·  Ferestre eficiente, acoperite cu un material izolant cu reflexie care protejeaza interiorul de razele infrarosii. Deasemenea acest sistem permite pastrarea caldurii in timpul sezonului rece si impiedica patrunderii acesteia in sezonul cald, contribuind la reducerea consumului de energie folosita pentru incalzire/racire suplimentara.
·  Mocheta montata fara adeziv pentru a reduce gradul de toxicitate;
· Sistem de conservare a apei prin folosirea unor baterii de chiuveta si bazine de toaleta cu sistem de limitare a debitului, contribuind la reducerea cu aprox. 35% a cantitatii de apa folosita anual.
·  Minibar-uri cu un consum eficient de energie, clasa A+ si cu un gaz refrigerent ecologic (non-CFC producing refrigerants)
·  Becuri economice si lampi fluorescente de mare randament in tot hotelul;
·  Saltele din material 100% natural, antibacteriene, climatizate cu umpluturi apreciate, precum lana merinos pentru fata de iarna (are proprietati termostatice optime, moale, elastica, foarte permisibila pentru aer) ┼či canepa pentru fata de vara (cu higroscopicitate inalta, are o mare capacitate de absorbire a umiditatii);
·  Accesorii pentru baie (suport dispenser) cu posibilitate de reumplere  pentru a elimina acumularea de materiale plastice.